Kinderopvang BSO Scharrelnest - kleinschalige agrarische buitenschoolse opvang op een boerderij voor kinderen in de leeftijd 4 - 12 jaar in Wijchen, dichtbij Nijmegen.

Natuurbeleving

Door evenwicht aan te brengen in het naar buiten gaan, bewust buiten te spelen, raken kinderen en pedagogisch medewerkers ge├»nspireerd. De natuur en de omgang met dieren helpt bij drukte op de groep, buiten is er veel ruimte en dat doet goed aan de groepsdynamiek. 

Buiten zijn geeft innerlijke rust en dat nodigt uit om tot spelen te kunnen komen, om heerlijk te kijken naar andere kinderen en geeft legio mogelijkheden om tot leermomenten te komen. Buiten zijn laat kinderen rust ervaren, bewust te luisteren en te genieten van wat de natuur allemaal te bieden heeft. Het is noodzakelijk voor de ontwikkeling van kinderen om dichtbij de natuur te kunnen ontwikkelen, het geeft hen vertrouwen en houvast. 

De pedagogisch medewerkers zijn zich ervan bewust dat kinderen een andere grens qua weersomstandigheden hebben dan volwassenen. De pedagogisch medewerkers gaan mee in de behoefte van het kind en zijn zich bewust van het belang van buiten zijn.